Tuesday, 24 January 2017

friendship

assalamualaikum. 
berhabuk dah blog .
dalam proses mencari ketenangan. :)
okay. i know someone name umar. nak kata kenai lama tu dak la.
we're only friend. tapi manusia sekeliling keep judging aku dengan dia. haha
sampaikan housemate aku pun fikir aku bercinta dengan dia. relaks. aku dengan dia hanyalah berkawan. saling simpan rahsia satu sama lain and most important aku ada geng di uni. hahha geng yang satu kepala. Aku selesa share any of my problem with him. Dia dan one of my senior bawa aku keluar lepak sesama time malam new year sampai balik uni 4.30 pagi menyebabkan timbul satu isu. haha Now, aku mula kenal mana kawan mana sahabat. aku hampir2 terlepas cakap dkt dia pasai perasaan aku dkt mr Anonymous. Alhamdulillah, aku dah boleh terima yang mr anonymous would not love me back but my heart still wanna to love him. sabo jelahh. hati, selagi hang boleh pendam, hang pendam. jj pula masih xhenti2 dengan misi confess feeling dia. 
Thanks for those who wishing on my birthday. haha
im turning 22 years old. tua dah rupanya. aku amat hargai kawan2 / sahabat2 yang masih stay dengan aku time aku di dugaan / yang masih stay bila dah taw perangai aku yang entah apa2 nih 
new post will be update soon. bye2

Wednesday, 2 November 2016

no title

Tuhan mempertemukan kita bukan atas dasar sia-sia semata.
Tuhan mempertemukan kita bukan atas dasar selisih.
dan juga Tuhan mempertemukan kita bukan atas dasar persinggahan lalu pergi.
pura-pura membenci dan pura-pura mencintai. walaupun dunia ini dipenuhi kebencian tapi tetap dalam hati punya cinta.
hati, apa khabar harini? masih mampu bertahan kah??
hati, jangan lah degil. cuba melupakan please! cuba untuk hidup sendiri . just leave him . let him be with his life. hmm degil lah hati nih

Tuesday, 1 November 2016

memory

pada akhirnya, kita akan menyedari bahawa yang kita ada cuma memori :)
hanya orang yang benar-benar merasa kecewa tahu bagaimana peritnya derita . masih disini. masih punya perasaan itu.
cuba menghappykan diri dengan menggemukkan badan. :)
sorry. still cant forget. degil hati nii

Tuesday, 18 October 2016

JOTA-JOTI

morning gais☺
the story of jota-joti.
13 oktober 16 time tu duk ws dgn WJ pasai digital photography. then WJ tny aku, free x hujung mggu .aku pun kata lah, free rasanya inshaallah join jota-joti. dia kata ohh bru igt nk ajak join jota-joti dkt kota setar bwh geng media. hmm kota setar eh.. aku rasa lain bila nk p sana..
then aku reply ws tu kata aku xjnj blh support dak..klu blh pun hari ahad la sbb jota-joti yan habis hari sabtu. WJ kata ok xpa support daerah dulu apa2 roger.  on 15 oktober 16 ak dh siap2 nak balik rumah jap then igt nk p lah event dkt kota setar. tetiba Mr anonymous mask dlm group tny sapa ada sana dia nak p. Allahu. tetiba hati ni bergetar. yea aku rindu dia. aku xsanggup nk bdepan dgn dia. aku bt kputusan utk tak pi kota setar. aku rela xjoin dri berdepan dgn dia. aku takut air mata aku mgalir lg utk dia. hmm igt xpi okay lah.. bukak pulak group ws kp. adoiii depa send gambar pulak. haish happening sgt dkt sana. scroll punya scroll gmbar..ada gambar dia!!! 😢😢😢 rindu. rindu sgt. take care theMr anonymous. bebaik pi hiking. May Allah ease everything for you.
#dariakuygxpunyarasaygsama
#lebiu

Monday, 10 October 2016

Wang Ulu

all those memory ....
rindu....
rindu jalan sama2 dkt Wang Ulu.
rindu g jumpa Willie.
rindu kluar dgn housemate.
rindu lepak sesama.
rindu nk bertegur sapa dgn makcik kedai makan.
serius rindu.
disebabkan rindu, hari ni aku membawa diri ke wang ulu. Inginkan sedikit ketenangan. Ingin lari seketika dari sesak di dada.
sampai ja dkt sana .jumpa makick kedai mkn. igt dia dh lupa aku. dlm byk2 students dia still igt aku . sekali lg hari ni air mata mengalir. Allahu.
sungguh aku rindu.
letihnya.

Sunday, 9 October 2016

done

it's hurt me damn much.
air mata dah kering.
still love him. what I'm doing now?
dah di buang. dh di benci. dah di marahi. apa lg yg aku harus terima.
yes sakit sgt. terima kasih Mr anonymous. tapi hati aku msh berdegil. msh nk syg. msh nk stay.
now you already go away from me.
hope you don't forget me Mr anonymous.
*dari aku yg xpunya rasa yg sama

Tuesday, 4 October 2016

Mr. Anonymous

i never thought that i will be so deeply in love with you. Thanks for always being there for me. A good listener and a good friend. :)
the truth is i'm miss you . All the time,every second,every minute,every hour and every day!
*dari aku yang pernah memiliki rasa yang kini tidak lagi sama.